Protestantse Kerk in Nederland
Dorpskerk Colijnsplaat
 
 
Dorpskerk Colijnsplaat

Dorpskerk Colijnsplaat


Welkom op de website van de Dorpskerk in Colijnsplaat.

 

 

Welkom op de website van de Dorpskerk in Colijnsplaat.
Onze kerk is te vinden aan de havelaarstraat nr. 30, precies aan de kop van de met lindenbomen begroeide Voorstraat.

Hier willen wij u informeren over alle activiteiten die binnen onze gemeente worden ontplooid. We proberen deze informatie zo actueel mogelijk te houden, zodat u van eventuele wijzigingen tijdig op de hoogte bent.
De activiteiten zijn beslist niet alleen bedoeld voor de leden van onze gemeente. Ook niet-leden kunnen daaraan deelnemen. Kom dus gerust een keer langs, u bent van harte welkom!

 We proberen zo actueel mogelijk te blijven, en ook zo volledig als mogelijk, maar het kan gebeuren dat er iets vergeten of over het hoofd wordt gezien. Hebt u suggesties of andere berichten voor de website, mail de redacteur:

U kunt ons ook "virtueel" vinden op Facebook

Bent u niet in staat om te komen, of wilt u elders onze dienst meebeleven? Dan vindt u hier de laatste liturgie, en kunt u de dienst hier luisteren.

Wilt u weten wat er allemaal te doen is in onze kerkgemeenschap, zie dan ons infoboekje

Levensfasen: op de kruispunten van het leven wil de kerk er zijn.

 

 

Stof tot nadenken:
 

Zelfs op reis wegen 100 bezienswaardigheden niet op tegen 1 werkelijke ontmoeting.
Colijnsplaat,
Groot Huiskamerconcert, door Theo van Teylingen
Vrijdag 26 Oktober, Dorpskerk, Havelaarsstraat 30, Colijnsplaat 20.00
Een kleinschalig concert met luisterliederen en verhalen.
Heerlijk...om op vrijdagavond tot rust te komen, geinspireerd te raken, na te denken....
Je bent van harte welkom en neem iemand mee....


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


HIERONDER ZIJN WAT MUZIEKFRAGMENTEN TE VINDEN IN ALLERLEI GENRES, VOOR ELK WAT WILS!
 

  CANTATE
Dit is een prachtige uitvoering van psalm 100 door Heinrich Schütz.


 

Lied aan het licht van Huub Oosterhuis, en muziek van Antoine Oomen.
 
MUZIKAAL MOMENT

 

Advent en kersttijd, overal worden uitvoeringen gegeven van de Messiah van Händel. Hier een prachtige uitvoering van Kings college vanuit de Pieterskerk in Leiden.
SPIRITUEEL MOMENT
 
Met een webmaster als groot orgelliefhebber, verschijnen er wel eens orgelfragmenten, zoals hier. Het begin van een dienst in de Notre Dame de Paris.

terug
 
 
 
 

23 december 2018 ( 4e advent)
datum en tijdstip 23-12-2018 om 10.00 uur

meer details

 
Resetten

Resetten

Soms moet een of ander apparaat dat het niet goed meer doet, even afgezet worden en daarna weer opgestart. Dan gaat-ie ´t gewoon weer doen. Terwijl het in werking was, ging er iets mis; soms liep het vast (b.v. een computer of smartphone). Even uitschakelen, de stroom eraf en er weer op, en daarmee is het probleem opgelost. ´Resetten´ heet dat, want we gebruiken tegenwoordig graag Engelse woorden…
Soms hebben mensen dat ook wel nodig. Dan zijn we langzamerhand gaandeweg vastgelopen in ons gewone patroon, en doen het niet goed meer. Even stilgezet worden en een tijdje later weer opstarten kan dan helpen om weer goed te gaan functioneren.
Een ziekteperiode kan zo werken, een goede nachtrust, een weekend, een vakantie. In deze weken beginnen veel mensen weer aan hun normale leefpatroon na een vakantieperiode van enkele weken. Hopelijk lukt het hen om zichzelf te ´resetten´ voor een goed jaar, met nieuwe energie, frisse moed en ideeën en herboren creativiteit.

In de Bijbel is zo iets ook wel eens nodig in de relatie tussen God en mens. Een sprekend voorbeeld uit de geschiedenis van het volk Israël is de zogenaamde ´Babylonische ballingschap´. Toen raakte het volk zijn nationale zelfstandigheid kwijt voor een tijdvak van zo´n zeventig jaar, en kreeg die daarna weer terug.
Ook de tempel in Jeruzalem, zo belangrijk in het godsdienstige leven van het volk, raakten ze kwijt: die brandde helemaal af toen het leger van Babel de stad innam… Maar deze ramp bleek een tijd van loutering en herstel in te luiden, want toen vonden ze hun eigen God terug die ze grotendeels hadden ingeruild voor andere goden. Als volk dat door deze God was gekozen om Hem bekend te maken in de wereld, werden ze toen als het ware ´gereset´.

Een ander voorbeeld, maar dan van één persoon, vind ik in het Bijbelboek Jona. Jona zit vastgeroest in nationalistische ideeën, wordt door God drie dagen vastgezet in een vis, en wordt dan opnieuw geroepen om Gods boodschap aan de heidense stad Ninevé te brengen, waar hij eerst voor wegliep. Hij heeft zich intussen zodanig ontwikkeld dat hij dat nu wel gaat doen,- maar blijkt nog steeds veel te leren te hebben. Dat gold trouwens ook voor het joodse volk na de ballingschap in bovengenoemd voorbeeld. Ook nadat je gereset bent, ben je nog verre van volmaakt. Daar kom je na je vakantie ook gauw genoeg wel weer achter…
Maar God is zo goed om ons steeds weer een nieuwe kans te geven, nadat we het weer eens verprutst hebben. In eindeloos geduld, grote genade en wonderlijke trouw blijft Hij het met ons proberen. En eens wil Hij alles tegelijk ´resetten´, opnieuw starten, zodat het eindelijk werkt zoals Hij het altijd bedoeld heeft. Elke dag roept Hij ons om daar een begin mee te maken.
 
Ds. Arie Spaans
 
Het visje van de week

 
Kindernevendienst

7 oktober: Petra
14 oktober: Pauline
21 oktober: Margreet
28 oktober: Miriam
 
Met een knipoog

 
bloemendienst

7 oktober: Margreet Houterman
14 oktober: Margreet Houterman
21 oktober: Nel Minneboo
28 oktober: Nel Minneboo
 
Kerkauto

7 oktober: Mevr. A. Brouwer tel.: 695539 en P. Snoep tel.: 695234
14 oktober: K. Tazelaar tel.: 695846 en mevr. T. Siereveld tel.: 695288
21 oktober: J.A. Brouwer tel.: 695648 en J. Marinissen tel.: 06-30240296
28 oktober: J. Kramer tel.: 695635 en J.P. van Gilst tel.: 695594
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.